Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.

Masuri de sprijin pentru gasirea unui loc de munca

Subactivitate 2.5 – Furnizarea de servicii de insertie pe piata muncii pentru 90 de persoane.

Detaliere: Aceasta interventie este in concordanta cu: 131 - tipurile de interventie prevazute in GSCS 4.1., concret cu A 2.3. „Masuri de sprijin pentru gasirea unui loc de munca [..]”; - rezultatele analizei preliminare/de nevoi realizate la nivelul comunitatii marginalizate. Minim 90 de persoane din cele 300 beneficiare de servicii de ocupare vor fi sprijinite in vederea obtinerii unui loc de munca, dintre care 32 persoane vor fi de etnie roma (35%) si 58 persoane non roma. Pentru stimularea dinamicii pietei muncii si a incurajarii angajatorilor de a angaja persoane vulnerabile social, vor fi acordate subventii lunare angajatorilor, timp de 12 luni. Cele 90 de persoane care vor obtine un loc de munca vor fi asistate si monitorizate pe intreaga perioada a proiectului. Acest lucru se va face telefonic, cat si prin vizite la locul de munca. In toata aceasta perioada se va mentine contactul cu companiile angajatoare.

Modalitatea de implementare: Plus valoarea acestei activitati consta in faptul ca, in cazul in care persoanele care au participat la interviuri, sau care au fost mediate prin orice alt mijloc, vor fi selectate pentru a fi angajate, atunci acestea vor fi acompaniate pe tot parcursul procesului de angajare si acomodare cu noul loc de munca, inclusiv cu noul colectiv de munca, in special acele persoane care nu au fost obisnuite cu disciplina muncii. Beneficiul rezultat ca urmare a acestei interventii este major si de impact, intrucat contribuie la cresterea stimei de sine a persoanelor acompaniate, la implinire si satisfactie deplina. Astfel incat succesul sa fie garantat, ulterior plasarii efective a celor 90 de persoane, se trece in etapa urmatoare si anume:  Sustinere si monitorizare  post-angajare. Furnizarea de sprijin si suport atat la  locul de munca, cat si in afara lui  este esentiala pentru multe persoane dezavantajate  pentru a mentine un loc de munca platit pe piata libera a muncii. Acest suport este legat atat de procesul de incepere a unui  nou loc de munca, cat si de procesul de  mentinere a de locului de munca pe o perioada de timp, in cazul de fata timp de 7 luni finalizarii calitatii de participant. Evolutia persoanei  la locul de munca se va urmari cu ajutorul unei fise de vizita la locul de munca, ce va fi completata dupa fiecare vizita facuta beneficiarului la locul de munca. Sprijinul si suportul oferite de specialistul care va realiza monitorizarea se axeaza pe urmatoarele domenii: - cunoasterea amanuntita a meseriei, a tuturor operatiunilor pe care trebuie sa le faca viitorul angajat - realizarea unei analize complete a locului de munca pentru a-l putea initia pe salariat cu cerintele postului, obstacolele, restrictiile existente; - facilitarea relatiilor pozitive intre noul salariat si colectiv - asistarea la locul de munca Pentru stimularea oportunitailor de angajare se vor oferi subventii angajatorilor in cuantum de 900 lei/angajat/lunar timp de 12 luni

Rezultat 2.5.: 90 de persoane incadrate pe piata muncii, din care minim 35% de etnie roma si 35% femei.

A 2.5. contribuie in mod direct la atingerea urmatorilor indicatori: 4S37, 4S37.1, 4S37.2, 4S38, 4S38.1, 4S38.2, 4S41, 4S41.1, 4S43, 4S43.1, 4S43.2, 4S45, 4S45.1., 4S45.2.